Ingredienser
Dej:
- 240 g (4 dl) hvedmel
- 150 g kogte kartofler
- 150 g smør
- ½ tsk salt
Fyld:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 150 g (4 stilke) bladselleri
- 150 g (1-2 stk) porrer
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- ½ tsk friskkværnet peber
- 150 g hel spinat
- 2 æg
- 2 dl fløde 13%
- 300 g gedeost
Basilikumolie:
- 2 bakker frisk basilikum
- 1 fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- ½ tsk salt
Gedeostpie
Dej: Kom hvedemel og kartofler i en foodprocessor og bearbejd til kartoflerne er smuldret.Tilsæt smør og salt og kør til dejen er samlet. Rul dejen ud og læg den i to aflange metaltærteforme med løs bund eller i en form på cirka 20 x 30 centimeter. Bunden skal ikke forbage.
Fyld: Hak løg og hvidløg, snit bladselleri og porrer groft. Svits grønsagerne i olie i en sauterpande. Læg lå på og damp grønsagerne i tre minutter. Sluk kogepladen og lad grønsagerne stå ved eftervarmen i cirka tre minutter. Vrid den optøede spinat godt. Vend spinat, salt og peber i de varme grønsager. Pisk æg og fløde sammen. Skær gedeosten i seks til otte skiver.
Fordel de letafkølede grønsager på bundene, hæld æggeblandingen over og læg osteskiverne øverst. Sæt formene nederst i en kold ovn. Indstil på 225 grader og bag i cirka 35 minutter. Sluk ovnen og lad pierne stå ved eftervarmen i ti minutter.
Basilikumolie: Basilikumolie: Hak alle ingredienserne sammen – eventuelt i en minihakker og fordel basilikumolien over den varme pie og server straks.
Gedeostpie tilføjet af Dorthe.
Velbekomme.