
8-10 pers.
Ingredienser
6 æggehvider
300 g sukker
3 spsk. kakao
1 tsk. balsamico eller vineddike
50 g finthakket god mørk chokolade 70%
½ liter piskefløde
500 g friske hindbær
2-3 spsk. mørk revet chokolade til pynt
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader.
Dæk en bageplade med bagepapir. Pisk æggehviderne så stive, at de holder faconen. Pisk sukkeret i, 1 spsk. ad gangen. Hæld eddike i. Si kakaoen i. Tilsæt chokoladen. Vend det hele forsigtigt sammen til massen er jævn. Fordel på en bageplade i en stor cirkel, ca. 23 cm. i diameter. Glat siderne. Stil marengsen i ovnen og skru straks ned til 150 grader.
Bag i 1-11/4 time. Kant og sider skal være sprøde og toppen tør, men man skal kunne fornemme den bløde seje indre når der trykkes på den med en finger.
Sluk for ovnen og lad marengsbunden stå og køle helt af inde i ovnen.
Den afkølede bund vendes ud på et fad. Fløden piskes til skum og bunden dækkes. Pynt med frisk hindbær og revet chokolade.